today

Igår var en fin dag. Fick umgås massa med min fina pojkvän, och jag måste säga att vi båda är ganska roliga, speciellt jag och mitt underbett. Vi åt thaibuffé och sedan blev det adjöss. Jag köpte då en födelsedagspresent till min syster och åkte hem. Idag sålde vi lite smycken på John Bauer, och lite blev det allt. Sedan åkte jag till Valdemarvik, inte visste jag då att det låg på andra sidan jordklotet, tog en evighet att komma dit. Där hämtade jag min sjuka bror som fått följa med Harald till jobbet, och vi åkte bussen hem igen. Kvällen blir en myskväll med massa gott, har redan tryckt i mig ostbågar, chips, popcorn och kex, rena rama bufféen. Ikväll kommer jag nog somna tidigt. Puss


unodostrecuatro

bara för att bea är snyggast i stan

Lisa darling, this one is for you. Har fått en hel del klagomål av tjejen (som också enligt henne står för halva min statistik) för att jag bloggar för lite, Lisa vill nämligen veta allt som händer i mitt liv, en sekund vill hon inte missa. Men för tillfället ägnar jag alla mina sekunder till matematiken, prov på onsdag, så jag kör hårt, försöker i alla fall!


update

Barnet sover, jag har jobbat på kvällen, självklart framför sex and the city filmen (hjälper en kille med att laminera en massa lappar osv), och nu väntar jag på att min mamma ska ringa för att jag ska hämta henne och Harald. Jag känner mig lite som den vuxne idag! Helst skulle jag vilja gå och lägga mig, men no no. På vägen in till Norpan ska jag även stanna till hos min syster och lämna lite mat till henne. Sedan min hemska kväll i november, samt den hemska kvällen för 10 år sedan, så har min rädsla för att köra i mörker inte försvunnit ännu, åtminstone landsväg, så jag har tvingat med Michael att följa med mig till Norrköping. Känns bättre med två extra ögon i mörkret! Nu ska jag ta mig ett till glas med cola, det håller mig pigg!


friday, I'm in love



Härligt med helg, och härligt fredag. Sista lektionen i skolan var för alla treorna, krogvett, och oj vad vi kände oss vettigare när vi gick därifrån. Matthias insikt var att han absolut inte ville bli bartender, och det första han sa när han vaknade idag var att han inte ville äga någon krog heller, den föreläsningen verkade ha gett honom mardrömmar minsann! Efter skolan, och efter att jag plankat på bussen för andra gången den dagen (glömt mitt busskort hemma), så gick jag och Matthias och köpte glass på konfekthörnan. Sedan har vi haft en hemmakväll. Patricja gjorde ett försök på en balfrisyr på mig, och, jaa, svårt var det i alla fall! Sedan såg vi på en halvdålig film och åt onyttigt, frukten fick slänga sig i väggen. I morse åkte Matthias hem tidigt, jag och Kasper släppte av honom på bussen sen lekte vi i några timmar ute. Nu är planerna att jag ska jobba matte, sedan ska jag klippa och klistra lite. Ikväll ska jag lämna mamma och harald på party, och på natten ska det hämtas igen, så jag lär inte få sova förns sent.


14


Mina vänner beskriver mig numera som olycktjejen, men även bajstjejen. Bajs-tjejen, just för att min otur inte släppte igår heller. Kommer fram till skolan och börjar tro att jag har hål i min sko eftersom det fastnat så många stenar, så jag lyfter på foten lite lätt (inget konstigt alls) och krapar bort dem med handen utan att se, det visade sig inte bara vara stenar, utan bajs med stenar! Härligt! Igår var Matthias här, vi hade kul jul och hackade ner på samhällslinjen, min linje. Igår kom jag plötsligt på vad jag ville bli, veterinär!!! Men vad kul att jag inte har läst de kurserna som jag behöver, inte har 20.0 i betyg, samt att det endast finns ett fåtal platser på den utbildningen i Sverige, så jag kastade den drömmen i papperskorgen! Kvällen har inte mycket intressant att erbjuda, det har däremot helgen, jag och Lisa planerar stort.


suddenly I see


Finns det ngt bättre än när en främling öppnar dörren när man sitter på toa? Den underbara upplevelsen fick jag känna på idag. En tjej öppnar dörren (varför kunde det inte vara en kille, då hade jag känt mig mycket mer bekväm i situationen), jag skriker av chock eftersom jag alltid så noga kollar så jag låst skolans jobbiga lås, tjejen hoppar en meter bakom och skriker hon med, stänger snabbt dörren och jag hör henne springa iväg. Varför hon skrek och sprang förstod jag inte, jag som trodde vi skulle bli bästa kompisar. Turen har fortsatt idag och mina myggbett från Stigtomta, enda stället där myggorna finns så här års, har blivit större och nu lila. Mamma säger att det är blåmärken från myggbetten, det var mig allt underliga myggor de har där uppe i norr. Inte nog med det, jag lyckades även hugga av mig en halv nagel med en rakhyvel och fy faaaaa*******n var det gör ont. Jag har insett vilken otroligt viktig funktion naglarna har nu. Givetvis får jag ändå för mig att ta bort det fula naglacket på mina naglar, och jag tror ni vet hur den historien slutade? Finger med saknad nagel + aceton = ingen bra kombination. Idag kom jag även på den brilljanta idén att bokföra allt jag köper, det var allt en väckarklocka, för inte mådde man särkilt bra när man ser att man under 12 dagar spenderat hela 2 studiebidrag, och dessutom måste handla två födelsedagspresenter denna månad. Pengarna bara flyger iväg från min hand. I juni kanske jag får tillbaka dem, då jag idag skickade in en ansökan om stipendium, det är bra att läsa ekonomi och bo i sörping, jag hoppas på cashflowww. Nu ska jag avsluta min underbara dag med något som får vardagen att kännas lite lättare, givetvis den älskade matematiken. Puss vänner.


slow down


Lycka är att på en söndagskväll lyckas poppa en hel påse med popcorn utan att bränna någon. Så gissa om jag njuter för tillfället, trots det att jag för nån timme sedan sa till Matthias att han måste hjälpa mig sluta äta onyttigt. Lovet har inneburit lördag 24/7, och min kropp behöver nog lite mer frukt och grönt för att återhämta sig. Får se om jag har tillräckligt med motivation för att gå över till den gröna mörka sidan, tveksamt, men man måste vara snäll mot sin kropp så man inte dör av diabetes eller nåt annat hemskt. Å andra sidan har jag faktiskt gått på en lång promenad idag, med mami, till Willys, och köpte popcorn, såklart. Annars har jag spenderat dagen med lite för lite plugg än tänkt, och lite för mycket serie-tittande. Det är ju trots allt sista lovdagen, imorgon ger jag gärnet.


Billy Joel - Vienna


paradise city



Inte en blund har man fått sova inatt. 1. Kasper sparkar Patricja i sängen 2. Patricja skriker 3. Jag vaknar 4. Upprepa detta hela natten!!! Annars hade vi det mysigt igår, lagade mat, spelade spel och filmmys. Idag gjorde jag högskoleprovet, har inte varit ett dugg nervös, jag hoppas att det gick bra men ärligt talat så vet man inte. Sedan har det inte hunnits med så mycket mer, och mycket mer blir det inte heller, för jag är helt slut efter att ha skrivit prov i ca 5 timmar. Jag önskar att killen som kan ligga i sängen och samtidigt spela "paradise city" var här med mig. But no, no, I am all alone.


rather be with you




Snart är lovet slut, det går så snabbt så det inte är sant. Härligt med lite vila har det i alla fall varit. Härligt att sitta med mina tjejer runt Beccas grill 22 på kvällen och äta det vi älskar. Härligt med massage och film i minusgrader. Härligt att trängas och sova i en bastu på loftet. Härligt att hänga i lekparken med min bror i en timme och kolla på när de andra barnen leker. Härligt att vara hos min pojkvän. Härligt att köpa knallrosa naglack när man tror att det är persikofärgat. Härligt att inte vinna 50 000 på trisslotter. Härligt med godis och popcorn. Härligt att vakna bredvid den man älskar. Härligt att hinna med tåget trots att allt hopp var borta. Härligt att se på "vänner" på tåget. Härligt att träffa Moa på bussen. Härligt att vara hemma. Härligt att jag och Kasper snart ska åka buss till Norrköping (för första gången för Kapi) och mysa hela kvällen hos min syster. Mindre härligt att man måste vakna tidigt imorn och göra högskoleprovet!


en gång för 3 år sedan


Härligt väder ute. Jag har spenderat min morgon med att städa mitt rum, dammat i alla hörn och kanter, det behövdes kan jag säga. Slängde grejjer (stoppa under sängen eftersom jag är dålig på att slänga saker som kan komma till användning) och fick på så sätt lite mer plats i rummet. Jag gick barfota ute för första gången år 2010, skulle skaka av dammet från trasan genom fönstret men tappade den. Så jag hoppade upp på fönstret, mamma frågar mig vad jag håller på med, jag svarar att jag rymmer, sedan hoppar jag ut, inser att jag inte kan komma in samma väg och springer barfota runt huset till ytterdörren. Tur att snön har smält, för jag kan erkänna att gräset faktiskt var ganska varmt. Nu ska jag plugga lite, ut på en promenad kanske? Jag längtar till Harry Potter går på tv ikväll, haha.


rommealpin



Tidigt igår morse gick vi upp, satte oss i bilen och började vår resa mot Romme. Matthias somnade på stört, och jag klarade inte heller att hålla ögonen öppna särskilt länge. När vi vaknade hade vi kommit halvvägs, åt vår frukost och köpte varm choklad. Sedan fortsatte vi uppåt, vi hade köpt en cd-skiva med 90-talsmusik och jag sjöng högst av alla. Efter fyra timmar, var vi framme och redo för backarna. Vi började lätt och avancerade oss uppåt. Vi valde inte dagen med bästa vädret då regnet öste ner över oss stundtals gånger, däremot hade vi tur att det inte var något folk där, så vi hade backarna och liftarna nästintill för oss själva. Fikapaus med mina hemmabakade bullar. Patricja fick jätteont i magen och vilade lite, så Matthias och jag åkte lite själva. När vi skulle åka ankarliften så fanns det ingen som hjälpte oss så vi var lite vilsna. Den första missade vi, eller Matthias åkte en bit, den andra tog jag tag i och tappade så den nästan flög in i Matthias huvud, den tredje missade vi, men den fjärde tog vi och åkte uppåt! YES! Sedan träffade vi Patricja och Fuffe igen, åkte några gånger och satte oss och åt. Man var lite frusen i och med att man var så blöt från allt regn så vi bytte vantar och värmde oss. Efter maten kom solen fram och man blev ännu mer pepp. Vi åkte mest i röda och svarta backar då, Patricja var lite fegare än oss andra och sölade sig. Det var en bra dag och vi var nöjda när vi satt i bilen igen! Helt slut i kroppen och supertrötta när vi kom till Norrköping där Fuffe och Patricja släpptes av. Jag och Matthias åkte till Sörping, kom hem när klockan var runt 20.30 och kunde ha somnat på en gång, fast det gjorde vi inte, bra film på tv haha.


RSS 2.0