Dancing on ice

Som de flesta morgnarna blev jag även denna morgon väckt av Kasper, och idag var vi båda sugna på skridskor så vi packade med oss varm oboy och tog oss till isen bakom djurbergs. Kände mig lite som ett barn igen, lekte ta, följa john, snubblade, och gjorde piruetter! Har även varit på gymmet idag i en timme, haha, rolig syn.


I'll try anything once

Reseapotek CHECK. Växlat pengar CHECK. Nu återstår inte mycket förutom att köpa en liten ryggsäck, välja böcker, fylla ipod med musik och sådant. Annars har jag mest legat i sängen idag med kramper i magen, inte så skönt. Kasper gjorde mig sällskap och höll mig glad ändå. Bea skänkte mig 2 påsar jordnötsringar och gelehjärtan och jag skänkte henne äran att ha mig som sällskap på jobbet en stund, som vakt mest om nån skulle försöka snatta eller bråka. Ingen vågade givetvis! Nu är jag mätt och vill aldrig någonsin äta jordnötsringar igen!

bambi


Äntligen hemma

Har haft den bästa dagen på länge. Tjugo över nio vaknade jag och insåg att Moas föräldrar skulle komma och hämtar mig inom tio minuter, så det var bara att slänga på sig kläder och frukost för att sedan sätta sig i deras bil och åka mot Arlanda för att hämta hem Moset och Maria. Eftersom Moa inte berättat vart de hade mellanladdat så körde vi uteslutningsmetoden och gick till den terminal vi tyckte verkade troligast. Som tur var hade vi rätt och det var så kul att få träffa dem båda och höra om deras resa som verkar ha varit väldigt lyckad, nu längtar jag bara mer tills jag kommer iväg. Jag fick jäääättefina presenter av Moa, blev alldeles tårögd. Förutom att ha pratat ikapp har vi även tagit en liten natt-roadtrip samt varit i sporthallen på nattfotbollen och hälsat på Moas kompisar. Nu är jag hemma och äter det mesta som jag hittar här hemma. Mat är ju godast på natten, faktiskt. Imorgon bitti ska vi shoppa till thailand, reseapotek och sånt.


Usch

Köpte ett fint ritblock, en penna och hämtade även dricksvaccinet Decoral som jag snart ska dricka, minns att det tog jättelång tid för mig att få ner det de andra gångerna för att det var så äckligt, men som tur är så behövde jag bara en dos denna gång i och med att jag nyligen tagit den. Wish me good luck....


18 dagar

Har varit en duktig tjej denna vecka. I måndags simmade jag, mamma och Kasper. Jag simmade 1 km och sedan blev det mest lek. Är riktigt imponerad av hur duktig Kasper är på att simma, inte ens armkuddar behövs länge. När blev lilla Kapi stor? På tisdagen var jag ute och sprang i en timme och sedan dess har jag inte rört mycket på min kropp. Veckan började bra i alla fall! Jag och Matthias gjorde en supergod räk- och broccolipaj i tisdags med en god sallad till (det är sant, jag fick honom att äta sallad), såg också världens sämsta film, the box och åt fruktsallad, ja jag försöker ju att skära ner på onyttigheterna från att äta det varje dag till 2 gånger i veckan. Attans, kommer nog inte klara det för jag har redan ätit upp de gångerna i så fall. Gårdagen tillbringade jag hos min syster, vi bakade kärleksmums och umgicks mest eftersom vi inte hunnit träffas så mycket sedan jag kom  hem. Idag var jag och Bea på Jannes bageri och fikade, satt där länge och pratade om vår resa som närmar sig nu. Idag tog jag fram PATRICJAS backpackningsryggsäck (som jag får låna) och det var då pirret kom, åh vad jag är pirrrrrig! Ska in till stan och handla lite smått och gott till resan bara för det! Måste ta en paus från datorn, har suttit och skrivit CV och personligt brev nu ett tag, och just nu har jag ingen inspiration.



Fredag fredag fredag


Äntligen kommer hon hem!


Lovely

De senaste dagarna har jag tillbringat med Matthias och det har varit roligt. Vi har varit i sthlm och vandrat, sett Kissie, ja hon var lika ful i verkligheten, men också ätit en jättegod middag på East med Anne, Helen och Micke. Vi har bakat en morotskaka och även lyckats äta upp den. Vi har sett en jättebra film men också den sämsta filmen jag sett. Igår bakade vi pizzabullar och mums vad gott det var, självklart åt jag fler än Matthias.

Idag är det exakt 3 veckor kvar till jag åker mot värmen. Tiden går så snabbt att jag nästan måste planera varje dag för att inte glömma bort något. Idag har jag suttit och sökt på symtom på alla möjliga sjukdomar som man kan få så jag vet vad som väntar ifall jag smittas av nåt. Logiskt sätt så är det inte så troligt eftersom jag har världens starkaste immunförsvar och aldrig blir sjuk. Min senaste vistelse i Norge tillbringade jag kvällarna med Jennie som hade influensa och 40 graders feber, vi hade bara 25 kvadrat att röra oss på men trots det så lyckades jag hålla mig frisk! Imorgon blir det nog badhuset med Kasper samt lite skridskoåkning!

Föresten så känns det som jag har växt, men det kanske bara är inbillning?:O


Applepancake

Jag har fått ett nytt intresse, att titta i kokböcker och se matlagningsprogram. Tror det hela började i Norge, då jag (och mina roomies) var tvungen att laga mat varje dag, men som tur är så tycker jag bara det är kul att lära mig nya saker. Nu kan jag sitta i timmar och leta efter recept som jag vill prova på. Idag har jag och mamma gjort en god gulaschsoppa och sedan provade vi på att göra något som mamma brukade äta när hon var liten, nämligen äpplen stekta med pannkakssmet, och mums vad gott det var. Det rekommenderar jag som godis, jag åt flera stycken.

Annars har jag följt med Bea som stöd när hon tog sin sista vaccinationsspruta, vaccinationsdamen var lite konstig och började prata om gröt och salt när Bea sa att hon var spruträdd TROTS att det bara var ett kryddmått vaccin i sprutan. Sedan gick vi lite på stan och jag hittade jättefina tallrikar som jag vill ha när jag flyttar hemifrån, köpte dem inte, men nu ångrar jag mig, hoppas de finns kvar, haha. Ikväll ska jag lyxa till det lite med manikyr och ansiktsmask! Puss!


Biff alá catti

Idag åkte jag och mamma in till stan för att kolla på något så roligt som externa hårddiskar, kändes som det behövdes eftersom man aldrig vet när ens dator kan svika en, och jag vet ju att jag och tekniska saker sällan går hand i hand. Så det ska jag pyssla med. Inte nog med det, jag ska även bli lite biffig till asienresan hade jag tänkt såhär mindre än en månad kvar, haha, lycka till på den. Men ja, jag köpte en sån där cd som alla tanter köpte förr som inte orkade röra sig ur huset och istället tränade framför tvn, en boxaerobicscd. Hon på omslaget såg biffig ut så det satsade jag på, mamma tyckte mest jag var lite knäpp, haha, men har aldrig provat denna "träningsform" tidigare.
 


Sedan åkte jag hem till Amanda och umgicks med henne och Neliah hela dagen, blev mest prat och lek, men även lite fikapauser och bakning. Nu planerar vi för en spakväll!

Söta Neliah


Helgmys

Denna helg har det inte hänt mycket, har haft en myshelg hemma bara, det är alltid skönt tycker jag. Igår åkte jag och Michael till racketstadion och körde en timmes badminton och gissa om jag känner av det i kroppen idag. Inte konstigt så som Michael fick mig att springa fram och tillbaka, jag offrade mig verkligen. Har även sett den nya Harry Potter filmen nu och jag tyckte den var jättebra, ser fram emot den sista.


Comeback

Mina uppdateringar har varit usla den senaste tiden som egentligen är den tid som jag borde haft mest att skriva om. Men nu har jag tänkt att bättra på mig, för min egen skull, för jag vet hur mycket jag älskar att se tillbaka i bloggen på det jag gjort så bäst att se till att jag har något kul att se tillbaka på då. I söndags kom jag hem från Oslo, och då åkte jag raka vägen hem till Lisa. Kebab, godis, ansiktsmask, film och prat hela natten blev det, och morgonen efter tog vi bilen till stallet och red. Min andra gång uppe på en häst vad jag kan minnas och gissa vad, jag GALOPPERADE!! Har nog aldrig varit så stolt över mig själv. Egentligen gjorde jag inte mycket, jag satt på Gilo och lät honom göra jobbet, studsade mest och idag har jag ont i rumpan.


Back in Oslo

I söndags satt jag på bussen på väg mot Oslo igen, ska dock bara vara här i en vecka, åker hem på söndag och då kommer jag bara att vara hemma innan Asien-resan. Ville säga hej då till mina oslobrudar en sista gång samt en veckas jobb blir det med. Det visade sig dock att Sofia behövde åka hem med en gång eftersom hon kommit in på en utbildning, och Jennie ligger hemma och är sjuk. Idag innan jobbet, klockan sex på morgonen hjäpte jag Sofia med flytten, en fet väska och fyra stora påsar, givetvist går handtagen av på alla påsarna, ni kan ju föreställa er hur vi såg ut. Dessutom fungerade inte hjulen på rullväskan och det hade snöat massor under natten. Jobbet gick bra, och nu är jag hemma. Jennie sover och jag känner mig lite rastlös. En film får det bli. Puss!


RSS 2.0