Typiskt liv för en desperat fru

Har jag sett för mycket på Desperate houswives om jag nu börjar drömma att mina nära och kära försöker förgifta min mat och att alla mina tänder trillar ut som följd av det? Kan vara den äckligaste drömmen jag haft. Vaknade och trodde jag var tandlös.

Den här sagan har Kasper fattar du also Kasper

När jag och min syster var små älskade vi att skriva sagor. Alltid när vi var i Polen om somrarna tog vi fram papper som vi vek ihop som en bok och en massa pennor. Patricja började skriva och jag frågade alltid om jag fick kolla vad hon skrev. Jag tyckte det var så bra så jag brukade välja samma historia men bytte namnen. Det gjorde henne lite arg vilket man kan förstå. Min talang var däremot att rita så jag fick hjälpa Patricja med hennes bilder istället. I slutet valde vi att göra sagor tillsammans, Patricja fick skriva och jag fick göra bilderna. Det är alltid kul att komma till min mormor idag och ta fram och läsa sagorna. Brukar handla om en tjej, som träffar en kille som visar sig vara en prins och de gifter sig på direkten och blir kung och drottning. Haha. Igår visade Kasper att han skrivit en saga. Han tar efter sina systrar. Tror dock inte att vi kunde skriva så tidigt som han.


Keep smiling, Keep shining. Knowing you can always count on me, for sure, that's what friends are for.

 

Plocka blåbär

Plockade blåbär idag, kändes som att det gick snabbare än när man är ute i skogen och plockar och inte fick man med en massa kvistar heller. Ska nog alltid plocka blåbär på det här sättet!


Lördagsnöje

Istället för att spela sällskapsspel så spelar vi quizkampen på våra mobiler. Killarna mot tjejerna. Tjejerna vann alla gånger! (Kan bero på att vi hade mamma i laget och varje gång vi fick chansen valde vi temat kropp och knopp haha)

 


"Thank you, gracias"

Tidigt fredag morgon drog jag ut min rullväska i mörkret och väntade på trottoarkanten på Moa och hennes pappa som skulle köra oss till tågstationen. Jag tänkte skriva för en gångs skull var Moa i tid, men det var då jag insåg att det var hon ju inte alls, men vi var i tid till tåget. Några timmar senare rullade vi istället ut rullväskorna på Köpenhamns gator. Helt lost. Moa tänkte att vi kunde gå på känn och hitta hotellet, det trodde inte jag så hon fick svälja sin stolthet och vi gick till turistbyrån för att hämta en karta. Jag dök ner i den, målade upp en väg vi kunde gå och följde den till pricka bland Köpenhamns små gator(vad jag kallade att för första gången i mitt liv var det jag som hade lokalsinnet). Vi checkade in på hotellet, kunde inte riktigt bestämma oss om vi skulle prata svenska eller engelska men Moa körde på engelska med sin brittiska dialekt. Sedan gick vi in på rummet. Det var ett sött litet rum, men det kändes som att något fattades, vi konstaterade att det var tvn (ilandsproblemet). Nu var vi tvugna att underhålla oss själva på rummet, så himlaaaaaa jobbigt. Tur att Moa hade med sig "Uno". Denna dag spenderade vi främst på stan, i alla butiker, spanade in och provade på alla mysiga restauranger och cafeer. Det blev en lugn kväll med mat på en italiensk restaurang med superotrevlig personal som bara slängde menyerna på bordet. När vi fick maten så pratade han på italienska och jag råkade visst tacka på spanska, "thank you, gracias". Sedan tänkte vi gå på bio, Sinistar, en skräckfilm som Moa lyckades övertala mig att vi skulle se. I automaten där man köpte biljetterna stod det dock något vi inte förstod. Moa: "Cathrine, den här filmen är såå läskig att man inte får köpa biljetterna i automaten, man måste visa legitimation i kassan." Så vi gick till kassan. Hon i kassan menade istället att biljetterna var slutsålda. Så vi strosade hem för ett parti uno.
 
På lördagen tog vi oss en liten sovmorgon och njöt av vår fruktost på hotellet. När vi klev ut från hotellets portar kände vi oss redan som hemma, Moa hade återfått sitt superlokalsinne och jag hängde på. Hon ville inte längre gå den vägen som jag memoreat från kartan. Vi hittade världens mysigaste cafe, supersöt personal, alla kände alla utom oss, och en pianospelande man. Det kändes som vi var med i en kärlekskomedi, ja vi stod såklart för komedin roliga som vi är. Denna gång utforskade vi istället Köpenhamns secondhandutbud, eller snarare Moa, jag är så himla dålig på secondhand, men jag lyckades i alla fall fynda en superfin klänning. Det var så himla många bra gatumusikanter så vi kunde många gånger stanna upp bara för att lyssna. På kvällen lyxade vi till det med trerätters på en jättemysig restaurang (tror jag sagt jättemysig om alla ställen). Sedan när vi var sist kvar på ställen och fått i oss den sista droppen av vinet tog vi oss ut på Köpenhamns mysiga gator som fövandlats till bargatorna. Vi visste inte riktigt vilken vi skulle välja eftersom det enbart verkade hänga 15-åringar på alla ställen. Vi hade hört att "Slaktaregatan" var ett bra ställe så vi frågade några om de kände till det. Vi blev tillsagda att gå hem på dirketen eftersom det skett ett mord där nyligen och att allt var stängt. Så vi gick förbi netto som alltid för att köpa med oss något gott hem och så umgicks vi och pratade mer (eftersom vi inte hade tv på rummet).
 
 
Söndagen var vår äventyrsdag. Vi var på så himla bra humör att vi började dagen med att dansa loss till julmusik på rummet. Finns det något som gör en gladare än lite julmusik? Musikklass barn som vi är båda två försökte vi oss även på alla olika stämmor som vi själva fått sjunga på alla våra julkonserter och gissa om dem satt som de skulle. Hela vägen till tågstationen gick vi i regnet och sjöng. Efter mycket om och men hittade vi stället där man köpte biljetter. En superotrevlig man som inte ville förklara något för oss medan vi var de två vilsna och frågvisna tjejerna. Han sa att tåget gick om fem minuter så vi sprang. Vi var där när det återstod två minuter kvar till avgång och tåget var där så vi klev på, varpå dörrarna stängdes och vi insåg att vi var på fel tåg. Vi tryckte på alla knappar som kunde öppna dörren men vi var fast i ett tåg som var helt tomt. Vi hittade konduktören och han sa att vi kunde gå på tåget på nästa station. Då hade vi 3 minuter på oss där, vi gick av på spår 12 och hade 3 minuter på oss att hitta spår 1. Vi sprang och hittade det ingenstans, visade sig att det var på andra sidan gatan och vi hann precis. Vi konstaterade att vi aldrig skulle vara med i Amazing race. Väl på tåget såg vi fram emot att komma till konsstmuseumet Louisiana. Vi gick runt och diskuterade varenda tavla och kände oss väldigt kulturella. Vi till och med uppskattade all konst, kände oss riktigt vuxna. Sedan tog vi tåget hem, utan problem och besökte älskade Tivoli. Att kliva in där var som att kliva in i en sagovärld. Det var så vackert julpyntat, och vi gick bara runt och runt och såg oss omkring. Moa drog även till med en dans för de som ville se det. När kvällen led mot sitt slut tänkte vi att vi skulle åka en karusell. Vi valde den fridfulla gungan, som man åker runt runt i och kan se på utsikten. Inte tänkte jag att det var så högt upp som det var men det var nog säkert 100 m upp i luften. Jag höll mig fast som aldrig förr och skrek och grät som att det vore den värsta bergodalbanan. Moa satt bredvid mig "Wiiiieeeee, wiiieeeee, men Cathrine, titta på utsikten. Det är så vackert! Wiiiie, det känns som att man flyger!". Medan Moa svävade som på moln på vägen hem var jag tyst och uppskakad. Haha. (Det är inte gungan på bilden, den är en gunga för myror om man jämför höjden på den andra, överdrivet inte ett dugg)
 
 
En helt perfekt helg. Tack Moset!
 

Hör du radion på natten?

Idag när jag kom hem från skolan stod min granne, en gammal man i sina bästa år som bor i lägenheten under mig, i trapphuset. 
 
"Hejhej"
"Hej"
 
Jag går upp några trappsteg.
 
"Hör du radion på natten?"
"Vad sa du?"
"JA, HÖR DU RADION PÅ NATTEN??"
"Nej, jag har inte hört radion, hör du radion?"
"Nej, jag har haft lite svårt att sova, så jag har på radion på natten."
 
Söt gammal gubbe som tänker på sina grannar. En timme senare är ambulansen här och hämtar honom. Jag hoppas verkligen att han är okej. 

Jag slopade mattan

Ne ni, det fick bli den gamla designen igen i brist på tid för att fixa annat. Den känns däremot som ny nu, himla bra taktik av mig. Igår kom jag hem från en underbar weekend-resa med min finfina vän Moa. Det är inte klokt vad mycket vi varit med om tillsammans. I elva år har du funnits vid min sida, det är mer än halva min livstid. Vi pratade om allt som vi gjort och det mesta skrattade vi åt. Tänkte göra ett inlägg med bilder från vår Köpenhamnresa.
 
Idag firades tekoppen, warm mama, pms-tjejen vid namnet Sanna. 22 jordsnurr blev hon. Denna tjej är sjuk i huvudet, lika sjuk i huvudet som mig. Vi får dras med varandra dagarna i enda och det är jag väldigt glad för, för hon är dessutom ett riktigt lyckopiller. Jag och Kasper slängde ihop en kladdkaka (läs: bakade med kärlek) igår som jag tog med till henne, det är det bak man hinner med som student. Den såg ut som en soppa men alla åt av den och sa att den var god (vågar inte riktigt tro på det, ni ser ju bilden nedan..)
Sanna verkade nöjd för det, det fanns ju andra alternativ.
 
 

Du och jag mot världen

Grattis finaste Moset, 21 år! 
 
 
 
 

Fast i tvättstugan

Idag var dagen då jag blev utelåst, trots att jag hade med mig två nyckelknippor när jag lämnade hemmet. Jag blev alltså inte utelåst från lägenheten. Jag skulle tvätta, tog den tidiga tiden vid sju i tvättstugan. Här finns bara två rum med tvättmaskiner och två torkrum med dörrar som låser sig själva när de stängs. Smartass jag hänger allt på tork och lämnar rummet. Klick säger det och fan säger jag. Fast i tvättstugan. Ingen där. Ingen som ska tvätta efter mig. Jag kan inte lämna tvättstugan för då kommer jag inte in igen eftersom nyckeln är inlåst. Så jag sitter där i en timme och väntar på räddning. Att någon ska dyka upp. En äldre gubbe med rullator blev min räddning. Låste upp och min tvätt var fri och likaså jag. Från denna spännande nyhet till en annan. Ska snart bege mig mot stan och möta Sanna, inatt är det Twinight som gäller. De två sista filmerna direkt efter varandra. Känner på mig att det kommer bli en bra natt haha.

Nytt om det går

Försöker göra om bloggen... går sådär haha. En matta som header är väl snyggt..... Vettetusan hur man byter ut den!

Jag tar helg

Efter några riktigt hektiska veckor så tar jag helg denna helg. Igår var jag och mamma på bio och såg James Bond, och ikväll ska jag och Moa ha en riktig myskväll. En sån där typisk Moa-Catti kväll med massa bra filmer, och imorgon en till dag med inget planerat i kalendern. Tycker det är så skönt med sådana dagar ibland när man levt mitt i stressen. Nästa helg åker jag som sagt till Köpenhamn, och sedan närmar sig december. Bästa månaden på året! 

Köpenhamn

Weekendresa till Köpenhamn med Moa, bokat och klart!

RSS 2.0