Säg hej till blöta hunden

Smultron-Catti. Idag har regnet öst ner, hela dagen har skurarna pågått och jag har gått runt och sett ut som en blöt hund. Snacka om hårt arbete.


Fredag i Vilbergen

En bra dag med Linda, Amanda och världens sötaste pluttisar. Vädret höll inte för bad men vi lyckades roa oss inomhus ändå. Jag, Amanda och lille Ludvig har även en liten resa i augusti att se fram emot, ullared och övernattning i ullaredsstuga. Det ska bli spännande, självklart ska vi ha stora vagnar och bete oss som att vi bara handlar en gång om året ;) Ikväll har jag gjort en stor rensning i mitt rum samt haft lite filmkväll, imorgon blir det 12-h jobb så dags att sova. Puss!


Resten av ditt liv

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder
Vad som än händer

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig
Hälsa till satan, vi hörs

Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör
Jag hoppas du,
Du får leva med dig resten av ditt liv
Att du lever med det i all evig tid

Känns som att det finns en orsak till att denna låt är årets sommarplåga.


Smultronstället

I tisdags klockan 19 var det glasstajm med järngänget från Smultron eftersom vi alla hade en ledig dag. Varför inte gå till jobbet då liksom? Tror inte det var en människa som märkte det dock, för vi gjorde precis allt som vanliga kunder gör. Först och främst klaga på den långa kön, för att sedan komma fram och lättat säga att det faktiskt gick ganska fort ändå. Även spana lite på glassen som ryker och undra vad det är för någon. Sedan när vi satt ner med menyerna hände något som inte händer vanligtvis, vi fick in en förrätt av Tina så vi tackade och åt.

Wow, jag lyckades fånga den rykande glassen, Vesuvius säger de att den heter.

Men vi var nog nöjdare med våra glassar. Personalen där inne hade så fint pyntat dem lite extra och överöst dem med hjärtkex som faktiskt inte var goda alls, jag har sagt åt dem att nästa gång får de överösa med choklad-rullkex istället.



Självklart bad vi om fler servetter och skämtade om att man borde ha högre stolar eftersom glassarna var så stora. Helt vanliga kunder helt enkelt. Hälsade även på mina fina gummor där inne.

Därefter hann vi även med lite kanaldans i fina Söderköping.


Chill and some grill

Haft en väldigt härlig dag, kändes som sommar (herregud, vad hände där?). Först blev det lite shopping där Matthias fick agera pås-bärare, med min enda inköpta påse med skor. Det var rea, då kan man faktiskt inte motstå. Sedan köpte vi paus-sallad som vi åt vid strömmen. Därefter gick vi till myrorna där jag hittade massor med kläder om jag skulle vara 88 år, nej, det här med secondhand-shopping är jag inte alls bra på så förvänta er inte ett inlägg med bästa secondhand-ställena här. Trötta och mätta slog vi oss ned på ett par solstolar, en kopp kaffe och mer senare och vi hade mött upp Fredrik, Tessan och Linnea. Hemma hos Fredrik blev det grillning och spelkväll, självklart TP när man är med naturnördarna, men gissa vem som slog dem alla? Ohja, ni har så rätt, den lilla samhällaren.

Förberedelser inför den hemmagjorda potatissalladen. Tessan vakade noga över potatisen under hela tiden de kokade, helst ville hon inte att de skulle koka eftersom kastrullen var så överfull. Men hon lyckades på något sätt.

Lite grillat, jajjamän. Med min underbara marinad, jojo. Matthias kan aldrig riktigt sluta headbanga.



Inte varje dag man har ett rådjur i trädgården.


Kom ihåg i framtiden

Spring inte med ipoden i sport-bhn.


Mer ris än blåbär

Hej, jag heter Skogsmulle och jag känner mig väldigt bitter. Ja, vill man bli riktigt deprimerad då ska man plocka blåbär. Jag säger det till mamma varje år, hon får ett "plocka-blåbär-med-catti"-tillfälle för mycket mer klarar jag inte. Där plockar man, får lagom många myggbett för att sedan komma hem och putsa varenda litet blåbär.

Mamma: Om du hjälper mig rensa blåbären så kan vi se på film sen?

Tack mamma, för att du belönar mig med att se på en av filmerna jag hyrt idag om jag rensar blåbär, riktigt snällt. Blev lite osams nu dock, mamma tyckte jag lagt i för korta papperslängder där blåbären skulle torka och ville gärna säga det sisådär 100 gånger så då  fick mamma putsa själv. Väldigt komplicerad process det här. Som sagt, hyrde lite filmer idag, på biblioteket. Värsta kapet var det, 10 kr/film i en vecka och det fanns ganska många bra, en del nya till och med. Lite film och lite blåbär blir det nu.

Hej flörtig kille bakom mamma.


Kapi

När man inte hört ljudet av detta lilla kryp på en vecka så är det lycka att få ett överraskande besök av honom. Självklart åker inlinesen på. Kasper får säga åt mig att vara försiktig när det är bilar i närheten, gissa vem som har bäst kontroll?

Efter en åktur blir man ganska slut, så då blir det mys i soffan.


Lite kalori-info!

1. Det du äter när ingen ser på innehåller inga kalorier.
2. Om du äter en godisbit samtidigt som du dricker en sockerfri läsk slår läsken ut godisbitens kalorier, summa noll alltså.
3. Cola light innehåller en kalori, den ligger i botten. Undvik den.
4. Om du skaffar dig feta vänner ser du smal ut.
6. Mat och godis som intages på bio innehåller inga kalorier eftersom de är en del uv underhållningspaketet.
7. En halv kaka innehåller inga kalorier. Då man delar kakan rinner kalorierna ut, det finns många bevis på detta.
8. Matrester som finns på skedar, knivar, gaflar och fingertoppar vid matlagning och bakning innehåller inga kalorier.

Glass på Smultronstället idag. Nästan inga kalorier alls, glass är ju mjölk, nästan som en sallad.


World, hold on

Vad händer med världen? Vad händer med världens människor? Herregud. Jag förstår inte, jag är stum. Vill inte ens tänka på hur jobbigt det måste vara för alla de drabbade, närstående och de som är i Oslo just nu, som bara för ett halvår sedan var mitt hem under en tid.


?

Jag hatar att det aldrig tar slut utan snarare bara byggs på mer och mer. Hatar att inte veta vad man ska ta sig till. Förstår inte hur goda människor kan straffas så hårt.


3 years ago

Gammal bild, men måste säga att så mycket har vi nog inte förändrats! Tänkte skänka en tanke och ett inlägg till min fina vän Lisa som olyckligtvis har fått tillbringa för många timmar på sjukhus. Massa kramar!!


Wake up happy

Godmorgon, godmiddag och godkväll kan vi ju glömma för de har inte alls varit goda. Är det inte typiskt att man på sin lediga dag som man sett fram emot inte bara vaknar till regn utan också sjuk. Har knappt kunnat röra mig ur sängen och sovit bort hela dagen. Vid lunch tyckte jag att det kändes lite bättre så då åkte jag, mamma, Patricja och Michael som planerat till stegeborg och åt. Ikväll skulle vi gått på bio, men blir film i soffan istället vilket är skönt det med. Väntar på att Michael ska sluta jobbet så att han kan gå och köpa mig nått gott.

Läxa: spring inte mer

Ajajaj vad det gör ont. En gammal tant, jag? Ja, ni kommer inte märka någon skillnad, ser ut som jag bajsat på mig när jag går och detta gäller främst i trappor. Vad beror detta på då? Jo. Ibland får man för sig konstiga saker, och i förrigår fick jag för mig att springa, långt, trots det att jag inte tränat på ca 2 månader. 1,5 mil senare + en natt senare = tant som faller ihop när hon ska resa sig ur sängen.

Annars? Jag har jobbat som en tok senaste tiden, men nu börjar jag se slutet på tunneln. Då ska jag passa på att åka till Turkiet med min familj (om vi får våra pass, smartheads som vi är inser vi efter att vi köpt biljetter att vi har ogiltiga pass eftersom de måste vara giltiga 6 månader efter utresa, så igår hängde vi på låset på polisstationen och nu kan vi bara vänta snällt), roadtrip till västkusten, kräftskiva och sedan är jag öppen för förslag? Lovely.


22.27

Cathrine tar ut två bullar ur frysen.
Mamma säger: Ska du inte ta någon mat istället?
Cathrine säger: Nej, jag har redan ätit mat.
Mamma säger: Du börjar bli tjock.
Cathrine tar ut några kex att ha till.

Imorgon är det heldag med mamma och Patricja som gäller. Kanske även lyxar till det med bio på kvällen?


Animal city

I lördags åkte jag, lillebrorsan och mamsen till Kolmården för att få uppleva ett och annat äventyr bland tigrar, björnar men också getter och rävar. Självklart var första stopp Bamses värld!




Cathrine utmanar tigern. Kasper blir vän med tigern.

Cat-fight, räv-fight.

Vi besökte även aporna, och måste nog säga att jag tycker att de var sötast, eller hur?

Självklart har man kontakter nere på Kolmården och lyckas fixa till sig VIP-platser på delfinshowen, längst fram vid stängzonen, vi var väldigt nöjda!



Älskade lilla bebis!



Efter ett åtta-timmars långt besök så hoppade jag på tåget mot Kimstad och min kära vän Lisa. Vi skippade krogen, ja, den tanken knuffade vi bak ganska långt och ersatte det med en massa godsaker och hyrfilm. Eftersom Kimstad ligger lite öde var vi tvugna att ta oss till Skärblackas ica för att inhandla detta, och Lisa lyckades övertala mig att vi skulle ta cykeln istället för bilen, så vipps hade man tränat också. Självklart somnade vi i soffan.


Words

What are words if you really don't mean them when you say them
What are words if they're only for good times, then they don't
When it's love, you say them out loud, those words, they never go away
They live on, even when we're gone






Vill be om ursäkt för att jag hört den här låten för första gången 1000 år efter alla andra men somliga har inte tid med att lyssna på radio. Många har reagerat negativt (hint hint Patricja) på detta inlägg samt min efterblivenhet.


En klick sommar

Lyckad dejt med en väldigt snygg tjej. Förrätt på Mcdonlads, älskade kladdkakemcflurry, och en härlig planka för att sedan avsluta med godis, popcorn och "Kronjuvelerna". Jag gillade den!

Moa och jag fick tonfiskmacka-begär. Jag blev väldigt nöjd med min, moas är den som ligger bakom och ser ut som en enda röra.

Häng med söt-doris.

...och Moa. Varför inte även cykla till mem bara för att göra något vettigt, varför inte även då ramla ner i ett dike med cykeln. Det gick illa, nästan så det bildades folksamling runtomkring och alla lät som att det skett en bilkrock. Men allt gick OK, Cathrine mår bra, cykeln mår bra. Annars kan man ju alltid hänga på polishuset i 1 h, utan giltig legitimation så man ändå inte kan skaffa pass, bra där moa, tur för dig att de hade ritblock. Eller så kan man bli överlycklig för att man får en blåbärspaj när man beställer en äppelpaj på donken, och tror att man ska få två, men sedan tar de och slänger blåbärspajen, ett litet hugg i hjärtat. Eller också kan man komma in i mitt rum 2 på natten när jag somnat och skrämma livet ur mig. Vad vore världen utan moset?

Har en ny hobby btw. Inlines. Jag är kung, fast Kasper är väl helt okej han med. När han inte snålåker på mig, håller fast i byxorna medan jag kämpar på. Igår körde vi lite i rampen med, riktigt coola var vi.


Vi går och fiskar

Det är härligt med fiske i ösregn, degiga bullar, blött godis, sladdriga maskar och upphittade sittunderlag, men inte klagar vi för det. Knepet är att vara uthållig, och gissa om vi var det. Fiskarna var på Moas maskar hela tiden, och Lisa var entusiastisk och sa åt Moa, "Nu är det någon på din krok, vänta lite, vänta lite...". Fast ibland får man inte napp ändå. Eller jag fick. De var gott, och smakade lustigt nog lite sött.


Goes on

Trött efter 48 timmars jobb på fyra dagar där endast 3 av dessa timmar varit vila/mat. Men nu är jag ledig och då hoppas jag på strålande väder. Händer väldigt mycket på en gång och man känner sig ganska slut i kroppen, så det ska bli skönt att ta det lugnt. Mest sugen är jag på att ta mig ner till smålandsstenar till mina brass-monkeys-mathildor, och tur är väl det att det blir snart om allt går som det ska! :)


RSS 2.0