Hej nollan

Klockan är 00.39 och jag sitter och pluggar. Började ganska nyligen. Förutom det har jag även suttit och kommit på cheerleading-ramsor, på onsdag är det nämligen tema-sittning och vår klass är cheerleaders, även killarna har införskaffat sig kjolar. Imorgon blir det upp och hoppa tidigt igen. Då ska vi bli smutsiga, det är allt vi vet och på kvällen sätter vi på oss togorna och partajar. Igår hade vi finsittning och den blev otrotligt lyckad, bästa kvällen hittills. Slutade med att vi stängde stället, ettorna. Grupp ett rockar fett, säg grupp ett rockar fett keeewwwiee.

Ester laddade upp några bilder från fördrinkarna innan finsittningen igår, här är dem:
http://www.flickr.com/photos/44581571@N08/sets/72157627526526430/


Två veckor

Ojojoj vad det har hänt och händer grejjer. Har hur många bilder och hur mycket som helst att berätta, men har inte riktigt haft tiden till det ännu. Förra veckan hade jag min sista lediga vecka och då hann jag med en kräftskiva på Felix land, hajk med Lisa. Ja, vi tog en kanot en måndagskväll i regnet och paddlade för att hitta en ö som vi kunde slå upp tältet på, problemet var att alla öar antingen bestod utav berg eller tallskog, så det blev en lång paddlingtur. Tältet var uppe men snett, raviolin var kall men god, månen lös och varför vi spenderade hela natten ute på berget under stjärnorna är en helt annan historia. Sedan hade jag några härliga dagar med Amanda och Ludde. Klockan 3 på natten åkte vi mot Ullared och tillbringade en hel dag där, vi kom aldrig därifrån. Amanda fyllde påse efter påse så jag fyllde bara en för att få plats i bilen, haha. En övernattning på Ullareds camping slog vi även till på för att sedan åka hem. Det var riktigt roligt i alla fall. Augustifest med Kasper och en massa karusellåkning, jag fick dock mest blåmärken av detta. Karusellerna ville mig inte väl. Lisa C var även hemma från Umeå så vi fikade och hade en altan-kväll hos Lisa L, för att sedan gå ut på krogen. Betala, ta stämpel, gå ut, köpa munkar och gå hem till Lisa och äta dem var dock lite mer vår stil den kvällen.

Nu har jag börjar plugga på LiU, och det har hittills varit en väldigt rolig vecka. Har hamnat i en riktigt rolig klass och det händer saker mest hela tiden så jag har knappt nån tid alls över. På denna utbildning hälsar man på alla genom att skrika det högsta man kan för att sedan säga "hej ......" och min röst är nästintill obefintligt just nu. På dagarna aktar vi oss för players (vårat fadderi), eller försöker få dem att skratta vilket nästan är omöjligt, eller att ens få dem att röra en min, men vår klass har lyckats några gånger, annars går vi på föreläsningar, ja, skolan har ju också kommit igång. Resterande tid är det lekar, häng, mat, spex och fester. Jag luffar runt och får sova hos mina gulliga nya klasskamrater. Börjar bli väldigt sugen på att skaffa något eget. Imorgon har vi vår första finsittning, vilket ska bli väldigt kul och innan det ska jag träffa Mathilda. Bästa Mathilda som jag träffade under min Norge-tid som också är i linköping under några dagar. Gissa om jag är glad. Nej ni, idag hade jag chansen att för en gångs skull sova mer än 4 h, men kändes som en update var på plats. För den som orkar läsa sig igenom detta. Godnatt. Bilder kommer när nollningsveckan är över.


Jag vänder tillbaka

Ankomst till hotellet och AC:n är sönder. Arg Patricja som flyttar ut kudde och täcke på balkongen. Fungerande AC som istället låter som ett gäng syrsor. Hotellfrukost. Vattenmelon. Brännande sand. Havsvatten som är så varmt att det inte är svalkande. Höga vågor. Mamma som inte vågar bada. Vågmästarna och pannkakssmällaren. Dränkt. Kebab Döner. Poolen. Siesta (Typ första gången jag somnat mitt på dagen). Turkisk buffé. Dansa magdans inför restaurang. Dansa finsk hopp/stepp-dans inför restaurang. Säga nej till att gå upp på "scen" en tredje gång. Flyta på madrass. Bli barnens favoritlekkamrat. Försöka få barnen att sluta spruta med vattenpistol när man sitter och läser. Låna Kaspers nyköta vattenpistol och hämnas. Ta kort på Kasper som inte försöker dyka utan tränar på att göra magplask. Världens äckligaste salami. Kebabbaren mitt i stan. Bada i havet i solnedgången hälften av kvällarna. Sena måltider. Aspens restaurang. Coctails. Värmebölja. Battle mellan restaurangerna: skrik efter kunder, hörs mest har roligast, höj musiken, dansa på baren, dansa och klappa händerna i restaurangen, eldshow, balansera 9 ölglas på huvudet, breakdans, ja, allt detta under loppet av en måltid, man behöver inte vara orolig för att bli uttråkad. 4 böcker medan mamma läst 1. Turkiska köttbullar och alanya kebab. Ris, pomme och en bakad potatis till varje måltid, nej, man får inte bara välja en av dessa utan du måste äta alla tre. Banana split. Fota med nya kameran. En sömnlös natt med enbart mardrömmar om en mördare som förföljer mig. Låta Kasper göra en frisyr på mig, ingen bra idé om man inte vill ha en intrasslad borste som sitter fast. Att få ut den blev mammas projket eftersom Patricja misslyckades. Navash. En riktigt, riktigt bra resa.


Två problem

1. Sängen är överfull av packning. Jag är trött.
2. Mitt resegodis har mystiskt nog försvunnit.


Blivit med kamera

Jag har ett tag funderat på att byta ut min kära gamla kamera som följt med mig i så många år, tror det är 5 årtnu. Det har varit en trogen kamera som aldrig strulat och jag har varit mycket mycket nöjd. Fast när man råkar få sand i den och det inte går att få igång kameran hälften av gångerna man försöker så kanske man bör fundera på att släppa taget. Idag åkte jag och min syster lite spontant till mediamarkt för att se deras utbud. Det här kanske kommer som en chock för er men jag kan verkligen INGENTING om kameror, vad man ska leta efter, vad som är bra, skillnaden mellan systemkameror och vanliga kameror? Så jag frågade och fick svaret: Skillnaden är inte så stor, alla har ungefär lika kvalitet på bildernas skärpa. Så där stod jag om inte ännu mer förvirrad. Tror inte killen kunde så mycket om kameror, så jag fick hjälp av en annan som faktiskt kunde förklara vad det var för skillnad mellan de kameror jag var intresserad av, och nöjd gick jag därifrån med en LUMIX dmc-gf3k. En kompakt systemkamera. Har behandlat kameran som ett ömtåligt litet barn idag samt utforskat den lite. Än så länge har jag inte hittat något som gjort mig missnöjd. Den följer med till turkiet imorgon så förvänta er fina bilder när jag är hemma.

Älskar att min nya kamera är nästan mindre än min förra men så himla mycket bättre.


Sommarnatt

Igår blev vi bjudna av ÄM hem till henne i Kimstad för grill och mys. Älskar såna här kvällar, mat, vänner och skratt så man får kramp i magen. Lyssna på gamla inspelningar på när Amanda tjuvringer, vi har en skådespelarstjärna framför oss mina vänner, som kan trolla med potatismjöl. Eller också kan man skratta med fast man inte alls förstår skämten och inse att det är det roliga tillslut. Den här gången stannade jag i alla fall kvällen ut, tills jag shotgunnade men fick sitta bak ändå. (Vi mindes att för några år sedan hade jag gått hem tidigare från en myskväll för att jag skulle åka hem och spela The Sims, jag var helt besatt då, haha).

Group-photo. Fejk-smiles. Vi är inte så glada egentligen.


...och lite efterrätt på det. Blåbärspaj, med bara några timmar färska och handplockade blåbär. Det gjorde smaken lite bättre måste jag säga. Jag ger nog ÄM en 9 för kvällen. God mat, trevligt sällskap, god efterrätt. Varför du tappade sista poänget vet du mycket väl, KATARINA!! ;)


1 Augusti 2011

Äta bör man annars dör man, så sant som det är sagt. Jag tror nästan att det däremot även kommer att bli min död. Tjejen (jag) har inget stopp när det gäller mat och sötsaker. Jag är mätt i max 10 minuter. Min mamma har börjar gömma kexpaketen, jag känner till alla gömställena. Hehehe. Men det är sommar, skärpning när skolan börjar.

Idag väntade jag på Moa i 43 minuter innan hon kom och hämtade mig, ja, att vara sen hör till när det gäller henne. Höll på att hänga på polishuset utan att få något gjort för andra gången men Moa lyckades på något konstigt vänster hämta ut sitt pass utan legitimation, kvitto eller familjemedlem. Sedan shoppade jag lite inför turkiet som det bara är 3 dagar kvar till. Har varit himla varmt så jag och Kasper passade på att åka till badet. Kände mig väldigt gammal när mitt tålamod till lek tog slut efter 10 minuter och motionssimmar-sidan såg mer lockande ut. Men jag höll ut och lekte på. Var allt från en simmande zebra till en delfin. Världens bästa syster eller vad? Okej, okej, Patricja, delad världens bästa syster.


RSS 2.0