Den lila grodan

Jag bara måste hitta en lila slemmig groda.
Det började i mitten av November när jag skulle åka in till stan och köpa present till en kompis, jag råkade då även lova Kasper att jag skulle köpa en slemmig lila groda också, på skämt trodde jag. När det sedan visat sig att han sprungit hela vägen från lekparken för att han fått höra att jag kommit hem så kunde jag inte säga att jag bara hade skojjat, så istället ljög jag och sa att han skulle få den första advent, som sedan blev julafton och nu har jag sagt hans födelsedag, 7 januari. Har varit tvungen att säga att jag "tappat" bort den. Killen är inte glömsk, blir ständigt påmind men var tusan hittar man en lila slemmig groda? För sent att dra sig ur nu!

What to dooooo?

Jullov it is. Idag har jag en sån där dag då det kryper i hela kroppen, har absolut ingenting att göra men vill inte sitta still. Vad gör man då? Träna orkar jag inte. Hade ju tänkt köra på ordentligt under jullovet eftersom jag inte hinner annars, men det var visst inte så kul som jag trott. Har fått en hög av filmer av Oscar men de känns alldeles för djupa just nu, vill hellre se en komedi. Och Moa har åkt till Asien, och Lovisa till Mexiko, och Lisa till Gotland, de jävlarna, lämnar mig ensam i blåsten. Igår fick jag för mig att jag kunde sy, förberedde mig med att kolla på project runway, sedan satt jag där med saxen i handen och tyg i den andra och visste inte vad jag skulle göra med det. Ett köpt mönster kanske hade varit bra ändå, jag slängde in allt i garderoben igen, får se om de kommer ut såsmåningom. Plugga kanske man kan göra? Ne, vem försöker jag lura, efter nyår får det bli. Jag nästan räknar ner tills jag får laga kvällsmat, då kan man inte ha särskilt kul!
Gammal bild på mig och bebis-Kasper.

Four chord song

Fyra ackord och så kan ni en jävla massa bra låtar! (C, G, Am, F) 

Det är ju faktiskt fredag

Hela den här veckan har tre små skumma tomtar befunnit sig på bilioteket. Den snea (Emma), den långa (Jacob) och den korta och kompakta (tack Emma).
De har ju faktiskt ansikten med:
Det har gått väldigt bra, men självklart också stunder då det gått sådär.. Idag gick det sådär, men det är ju faktiskt fredag! Då är det okej att skratta bort en hel dag!
Nu taggar jag för helgen! Det blir jag och böckerna! Inget annat!

Ain't loving it

Tentapluggar...
Äter mycket valnötter också, det ska tydligen vara bra för minnet..

Bästa utklädnaden?

Denna höst har varit en riktig maskeradhöst, här har vi några av höstens utklädnader:
Togafest
Temafest, klassen var cheerleaders, killarna med
60-årsfest (20*3) Städerska
Maskeradbal

Familjen annorlunda


Ett inlägg om granar

Inatt blev det en senare hemkomst då det var tackfest i Linköping för oss som jobbade på lusseballen förra helgen. När jag öppnar dörren hem rusar Patricja ut från sitt rum i panik: "Cathriiiineee, Cathrineee, är det du? Är Michael hemma?", hon trodde nämligen att någon bröt sig in hos oss, modig tjej skulle jag säga som utmanar tjuven på en gång. Morgonen därpå kändes som en typisk juldagsmorgon, för oss var det ju det eftersom vi skulle "fira" jul idag då Kasper snart åker till sin pappa och kommer stanna där ett tag. Efter frukost begav vi oss ut på äventyr med stövlarna på, en julgran skulle huggas. Vi åkte till Fuffes farbrors skog, gick över lera, studerade gran efter gran tills vi hittade den perfekta, den va fin och tät som Fredrik sa.
Njae, lite för hög tror jag?
Lite för liten..
En kramgo gran
Lite vissen kanske?
Vi dök in.....och där var den!!!!
Då förtjänade vi en fikapaus.
Muggarna glömdes hemma, men lomanders räddar i alla stunder!
Granen pyntades och var fin. För första gången i år är alla kulorna silvriga istället för hundra olika färger.
Kasper var "tomten" som egentligen var pepparkaksgubben. Presenter delades ut. Kasper fick ett Nintendo Wii, och där tog bilderna slut. Behöver jag säga mer? Ja, ni förstår nog vad vi har gjort hela kvällen.

Hur man finner inre frid:

En läkare på TV 4 nyhetsmorgon förklarade hur man finner inre frid. Det är att avsluta det man påbörjat ! Så jag såg mig omkring här hemma och började med saker jag ännu inte avslutat, en flaska Vodka, tömde den, påbörjade flaschkan Bailiass, en pava Råm, en sckvätt rjödviin, en pås shipps, 1/2 kladkkka ohc en asjsk colkohldad, du sha bar a vecta hurr jekkla brar ja måR nu. VA snell å snikka de hervidaer til de somn behövre inner frii ..takc...

Brain-change?

Någon som har en ekonom-hjärna som vill byta med mig? Idag har jag haft en riktigt dålig dag som ekonomistuderande. Mikro och makro kan slänga sig i väggen, och miniräknaren kan följa med. Varför fick inte jag smart-generna i denna familj och min lillebror är rena rama geniet! Tur att han är snäll och hjälper sin storasyster! I helgen kommer han hem från Stockholm! Ska bli mys. Vi ska ha en lilljul eftersom Kasper snart åker till sin pappa och inte kommer tillbaka förns efter jul. Idag drog vi ut Kaspers första tand! Han nästintill tvingade oss att vi skulle dra ut den och var glad hela tiden. Mitt lilla lyckopiller!

Julbord m klassen

Igår hade vi julbord(julkalas) med klassen, det var riktigt riktigt kul! Några i klassen hade gjort maten, och pimpat hela rummet så det skrek jul om det! Och gott var det också! Efter maten hade vi ett späckat schema fullt av lekar, hela havet stormat, jag åkte först så fick hjälpa till med musiken, hade gjort en fin jullista, jag och julmusik är soulmates kan man säga. Sedan körde vi blink-leken! När man sitter i en ring och har en person bakom sig och den som har en tom stol ska försöka flörta till sig en person medan personerna bakom stolarna ska försöka hålla kvar personen framför. Vi får inte glömma julklappsleken, för en gång skull blev jag inte tomhänt, fick en fin marabouchokladkaka som jag avnjuter nu, så nöjd! Sedan efterrätt, bästa julbaket! Himla gott, åt en tallrik full av smarrigheter! Och sedan fortsatte lekarna natten lång!
Det blev lite fel eller, Pernilla? ;)

Björn har flyttat in

Titta vad jag fick av mamsen, nej det är inte världens gosigaste gosedjursbjörn, det är en värmekudde. Lider nämligen av att jag JÄMT har kalla fötter, dag och natt, mest natt, tror vi kommer trivas riktigt bra ihop jag och Björn.

Bildbomb från november

Tentaplugg med Emma på biblan där man istället hittar att Bo(o)se betyder kyss på persiska. Viktig kunskap.
Idol med mina fina Norge-brudar Mathilda och Julia! Vi började med att ladda upp med thai!
Sedan anlände vi på Cloetta center, kanske lite för tidigt men vad gör väl det? Så vi gick runt och samlade gratisgrejjer i våra gratis-mössor (våra goodiebags). Vi satt några rader bakom juryn, hade dock några crazy småtjejer framför oss som stod på stolarna hela kvällen och vinkade hejvillt till alla kameror! Vid sidan av oss även någr vuxna som trodde de var yngre som stod upp och dansade haha.
Julmyskväll med Lisa och Lovisa. Knäckbakning, cupcakes med choklad och kanelsmaksbakning, julmusik och julfilm <3
Frukostfika med Lisa som var hemma från Umeå!
..och jobbiga föreläsningar, Emma tänker till och Frida slår säkert upp ett ord på mobilen!

Hard work work

Igår var Lusseballen som ekonomernas fadderi ordnade, så självklart ställde vi ekonomer upp med att jobba där. Jag, Erla, Mikaela och Amelie stod i köket från 21.30 till 03.00 och stekte hamburgare! Kan ju säga att vi blev riktiga proffs på det, bästa teamwork! Att gå runt och lukta flott är ju ganska flott det med! Lyckades få i mig 2 hamburgare, x antal pepparkakor, lite godis och en banan, så jag höll mig mätt och belåten hela natten. Sedan var det bara att städa, städa, städa. Klockan 07.08 blev vi klara. Då var man lagom trött och hade lagom ont i fötterna. Jag tänkte att jag lika gärna kunde åka hem då eftersom tågen faktiskt börjat gå. Självklart går det ingen buss klockan 8 till sörping så jag får vänta i en h. Somnar sittandes i väntsalen i Norrköping med mössan nerdragen över ögonen! Haha, måste ha varit en rolig syn. Ikväll ska jag och mamma äta en god gulashsoppa, och sedan kommer Moa och då ska vi ha vår film-tradition! Marathon av sorgliga filmer, ton med godsaker och två gråtande tjejer!

Två år!

Kom på att igår var min körkortsdag! Så nu har jag haft körkor i 2 år och 1 dag. Ska vi fira det med lite fika? ;) Idag är Lisas körkortsdag!

I köket hör jag hemma?

Lagom sjuk dag igår! Den började med att jag såg ett program som fick mig att vilja spy, en underbar kärlekshistoria skulle det tydligen vara, fast allt jag såg var otrohet, själviskhet och två helt puckade människor. Förstår inte varför de går ut i tv, känns respektlöst och pinsamt faktiskt. Man kan väl säga att dagen fortsatte i ett liknande spår.
Idag blir en mycket bättre dag! För det första tog jag en lång sovmorgon! Åt en lång frukost och tog mig en löpartur! Känns som att jag skulle kunna springa ett marathon.. nästan! Nu tänkte jag slå upp mina böcker, och sedan är det bara att förbereda sig inför kvällen. Lusseballen ikväll, och jag ska jobba. Fick köks-passet, så jag ska steka hamburgare från 19.30 till 03.00 haha, hoppas de nöjer sig med brända hamburgare! Kommer i alla fall vara i köket med ett väldigt skönt gäng så det kommer nog bli superkul! Och nästa vecka tackas vi arbetande människor med en storslagen tackfest! Ne ni, dags och slita sig från datorn, fullspäckat schema! Puss! :)

Ne ni..

Vadå avundssjuk på att Patricja och Fredrik åker till Barcelona imorgon? Vadå avundssjuk på Moa, Maria och Karin som åker till asien i slutet av december? Känns inte riktigt okej om jag inte får följa med! Ska trösta mig med att se på Elf, för andra gången den här veckan! Då blir jag genast mycket gladare!
"You did it! Congratulations. Worlds best cup of coffée! Great job everybody, it was great to meet you!. Hi!",
"I..'m.. here, with my dad, and we have never met, and he wants me to sing a song, I was adopted, but you didn't know I was born, so I'm here now, I found you, daddy, and guess what? I LOVE YOU, I LOVE YOU, I LOVE YOU" Haha, bäst!
"You look like you need a hug"
En bild från turkiet i somras! Som man ser i sanden har vi hoppat väldigt mycket för att få till en bild.

RSS 2.0