idag är en jag-hatar-norge-dag

Idag längtar jag bara hem. Åh. Ingen bra dag. Jag och moa började arbeta på ett nytt h&m-lager idag, och gud vad vi saknade vårt förra lager. Alla vänner, stämningen, den varma chokladen, de blåa boxarna, cafeterian, att trycka på den röda knappen innan man går ut, leenden i korridorerna, tidiga morgnar på tunnelbanan, alla svenskpratande människor, den dåliga radiokanalen. Ja, idag kom vi till motsatsen av allt detta. Ingen i vår ålder, inte pratglada människor, tomma korridorer, stora feta vagnar, ingen musik. Man gick mest i sin ensamhet och fyllde en vagn med kläder. Men egentligen klagar jag inte, här fick vi fler möjligheter så nu ska vi bara se det positivt. Idag har vi till och med firat det nya jobbet med chips, ostbågar och choklad. Gissa om det var efterlängtat? P.s. Moas fötter luktar äckligt.


That's what friends are for

Jag har precis ätit den äckligaste portionen med gröt i mitt liv. Här kommer man hem alldeles utsvulten efter jobbet och då låter man Moa laga gröten. Vad tänkte jag på? Räckte det inte med att jag fick kall mat till lunchen för att Moa fick värma maten, mikrovågsugnen var tydligen för långsam. Suck på Moatoa! Jobbet går bra och jag trivs som fisken i vattnet. Igår kom en person fram till mig och sa att jag var pen, den mest pena den sett, fattade inte vad det betydde men antog att jag skulle säga tack! Haha. Nu har jag lärt mig att det betyder fin haha. Det finns ett gäng tjejer som bara skvallrar på polska till varandra hela tiden och tror att ingen förstår, men där har de fel mohaha. Så fort jag hör mitt namn nämnas ska jag chocka dem med att svara på det, dock är jag inte rolig nog att skvallra om ännu. Igår såg vi på Stockholm boogie med Isak, Viktor och Jacke, den är så himla rolig, efter det traskade jag och Moa ute i mörkret flera gånger själva eftersom vi har ett minne som fiskar. Laga mat mitt i natten fick vi göra med då vårt fiskminne glömt bort att göra en lunchlåda. NAJS! P.s. På fredag ska jag och Moa få följa med till Chokladfabriken som Kim jobbar på, jag längtar!!!! Vi ska äta choklad!

..och här kommer en speciell gäst också kallad Moa som inte har lagat äcklig gröt. (dock kan jag ha råkat värmt maten lite för kort tid på lunchen idag. Men för att försvara mig själv så spelar det egentligen ingen roll eftersom den ändå var smaklös och äcklig.) Som sagt får jag väldigt många klagomål över min lagade mat vilket jag inte alls kan förstå? visst att jag ibland kan ta ut maten för snabbt så den är lite kall men det är någonting man får ta helt enkelt om man låter moa laga maten. Den smakar ju i alla fall bättre än ristonfiskwok. Cathrine är just nu borta med vinden efter att hon fått ett utbrott på mig och kim det var mycket skrik, tårar och en hel del saker som kastades mot väggen och till sist en dörr som smälldes igen. Men jag hoppas att det går över. Jag och Kim har dock diskuterat och om hon inte kommer hem inom två timmar så kanske vi ringer polisen, kanske. Det är sånt som märks helt enkelt.. Fast ja, helt ärligt så vet jag inte riktigt hur jag skulle må och vad jag skulle göra utan min kära sambo för trots hennes utbrott och ibland slöa attityd på morgonen så gör hon mina dagar och Norge livet så mycket bättre och roligare. Hur ska vi klara oss utan varandra när vi är och vandrar i Asien? jag vet inte och det är faktiskt inte heller något jag vill tänka på. Men nu ska jag vänta på min vän och njuta av tanken på en frys full med mat. Puss på dig christine.

..christ..cathrine är back again. Det tog mig över två timmar att komma hem igår och Moa sov när jag kom hem, så mycket brydde hon sig, ingen polis efter mig hade jag inte? Hade en intervju mitt i ingenstans och varken Moa eller Kim ville följa mig dit så jag blev arg haha. Idag hade jag och Moa vårt första gräl som sambos, eller andra efter igår då, givetvis handlade det om mat. Vi var båda hungriga efter en hård dag och var dessutom tvugna att städa eftersom en inspektör kommer imorgon men Moa satte sig bara på soffan och började med sina klagomål. Slutade med att vi inte pratade med varandra och jag fick fixa allt som vanligt haha, hon blev söta vanliga Moa igen när jag gett henne mat. Till efterrätt tänkte vi äta rostade mackor med sylt, men det visade sig att brödet vi hade i frysen var mögligt, gissa om vi blev arga. Sprang och köpte bröd då, lite som godis, faktiskt. Nu avslutar jag denna "konversation" med en bild tagen för ca 5 minuter sen. Moa har fått på sig mina jeans idag och är lycklig, och jag är lite flying Cathy.


lazy sunday

Vilken galen natt vi hade igår. Lyckades komma in på två uteställen, jag var nöjda tjejen. Knepet är att vara självsäker som jag sa till Moa, hahahaha. Annars kan man ju hålla armkrok med. Natten avslutades med pölse och köttbullar. Idag var vi ute och gick vid älven i flera timmar, med musik i öronen och sa inte ett ord till varandra, eller Moa slog till mig när hon tyckte att jag sjöng för högt haha. Speciellt när jag försökte sjunga på spanska, haha. Nu laddar vi om för en ny arbetsvecka. Shoot!

Saknar mitt lilla charmtroll!


...


don't leave me moa!

Idag har jag och Moa varit lediga vilket har bidragit till att vi haft lite för mycket fritid. Därför tänkte vi roa er med denna video som visar hur mitt liv kommer se ut när Moa lämnar mig för hennes asienresa. Skratta på, för det har vi gjort. Vi är fortfarande utvildade efter att någon av oss sovit i 16 timmar, så nu ska vi antingen dra ner till baren på hörnet med grabbsen eller också knackar vi på grannen där det är feeeest, väggarna skakar. Blir nog hörnet, så vi hörs. Hade!



tack lyckopeng

Igår somnade Moa 17.30 på kvällen och jag 23.30. Under tiden som hon drömde om mat så tappade jag 2 kg pasta på golvet eftersom det fanns ett hål för mycket i pastapåsen, antingen ville någon jävlas med mig, det finns möss i skåpet eller också är jag så stark att jag omedvetet slet sönder den. Blev så arg att jag satte mig på stolen, sket i pastan och åt min gröt i lugn och ro medan Kim bara skrattade. Fem timmar senare så klev jag upp tröttare än någonsin och var en zombie på jobbet. Idag har vi varit väldigt duktiga. Moa har stått framför spisen och stekt 30 pannkakor vilket förmodligen är den längsta tiden som hon spenderat på att laga mat, jag brukar få äta maten kall när hon lagar för att hon inte orkar vänta på att det ska bli klart. På kvällen tog vi en powerwalk i en timme och när vi kom hem styrketränade vi och avslutade med en smoothie. Inte nog med det, utan vi har även fått ett helgjobb på donken idag! Livet är bra nu. Kanske tack vare tian jag hittade på marken när vi var på botten? Den sparar jag nog tills livet blir för bra eller om jag blir pank, eller nae inte ens då. Har lite ångest för att Moa ska åka hem och lämna mig sen, om man bortser från alla mina kak-köp så skulle jag ha magrutor vid det här laget av allt skratt. Är vi uttråkade så är det bara att göra en "Anna-min" och det kan få den tråkigaste situationen att sluta i skratt. Puss på alla hemma, jag saknar er så otroligt mycket.

Såhär kunde våra dagar se ut för en vecka sedan.

Gröt med hemmagjord blåbärssylt till frukost på vår förra säng som vi dissade för en tjockare men mindre. Men det är ju bara mys. Moa har inte haft på sig byxor sen vi kom hit... nae skojja, hon har shorts på bilden så jag vill inte höra elaka kommentarer om porrmoa.

Platta sängen igen. Finn ett fel. Högst upp i vänstra hörnet. Även kallat Moas dåvarande "kudde".

HADE som alla säger här. Norska är väldigt fult och konstigt föresten, låter som sludder och man får nicka och låtsas att man förstår hela tiden när folk skämtar, tror att de gör det i alla fall, annars verkar jag nog korkad som bara nickar om de ställer en fråga. Moa råkade ut för det igår, efter att ha sagt va tre gånger sa norsken, "Äh, jeg orkar ikke" och gick därifrån. Hahaha, jag dör av skratt typ.


make a difference

Nu sitter jag och avnjuter min sista chokladbit på jag vet inte hur länge, Moa har nämligen förbjudit mig att äta sötsaker, make a difference säger hon. Hon har skrivit ett kontrakt och i princip hotat mig att skriva på det, så what to do? Tydligen har vi blivit tjocka så målet är att bli vältränade. Ett träningsschema ska göras. Korvcatti goes morotscatti. Namnet korvcatti har jag fått efter vår korv- med brödätartävling i lördags, det var jämt men jag förlorade med en korv med bröd, jag var nöjd ändå trots korvfeber och att jag inte kunde röra mig en cm efter. Jag och Moa har även besökt IKEA, mathyllan var första och sista stoppet. Blev ett lite längre stopp på IKEA än väntat eftersom vi insåg att det var gratis påfyllning av läsk, wuhu. Sedan hem med gratisbussen igen, det var så länge vi åkte buss att det kändes som en bergochdalbana. Vi roar oss inte bara.... vi har jobb nu. Sliter numera på H&M's lager och går upp 5 på morgonen. Moa slocknar 19.00 på kvällen och jag får ta hand om hushållet.





payback's a bitch

Idag vaknade man upp och var bombsäker på att det var onsdag. Dumförklarade Moa när hon trodde det var torsdag  och fick Kim att tro att han inte var ledig imorn bara för att det var onsdag, pratade under en arbetsintervju som om torsdag var flera dagar framåt fast det egentligen var torsdag idag. Snilleblixt jag är, men min övertalningsförmåga är tydligen bien. Moa litar på mig nu mer än någonsin, igår blonderade jag nämligen hennes hår, något jag aldrig tidigare gjort men fy tusan vad bra det blev. Idag insisterade hon till och med på att jag skulle klippa av det. Jag och Moa har nu umgåtts konstant i ungefär tre veckor och jag måste säga att hon är en väldigt bra sambo, förutom när hon är hungrig, då attackerar hon mig med en gång. "Är det facebook jag ser att du går in på??!!" "Ja." "Trodde vi skulle se på idol...." (Jag stänger av och Moa går in på msn bara för att hämnas.) Igår 22.38 fick hon chokladabstinens, så det var bara att sätta på sig de rosa foppatofflorna och bege oss ut till ICA precis utanför vårt hus, det stängde dock 22.00 och trots att jag sa att det var för kallt för att gå vidare så var hennes begär för stort, och vi sprang runt i Oslo, affär efter affär för att hitta en chokladbit. Det var en fin syn. Föresten, vänner, ni är välkomna hit, jag och Moa har hittat jobb som passar er alla!


bildregn


Favvohänget på Aker brygga.

En lyckans dag.

En lyckans natt.

Inte tagen med en systemkamera trots att man kan tro det, min mobil är flink.

Två vildkatter.

Solnedgång vid operahuset, inte operahuset bakom dock.

Köplista.

Häng på vår balkong i solskenet.

Moa bara njuuuuter.

Vår misslyckade brödbakning (De är klara på bilden). Trodde nämligen att påsen med fröna i skulle vara ovanpå bullarna, men det var visst jästen.

Fika.

Jag är inte ledsen, moa har inte slagit mig, jag har bara solen i ögonen...


FAKESMILE


Förlåt om vi bländar er med våra vita tänder, men det är i alla fall så här de ser ut efter 7 dagars användande av vår tandkräm, om tre dagar säger den att vi ska ha perfekt vita tänder så vi väntar spänt.


leave us alone

Jag och Moset börjar känna oss hemma här i Oslo nu, nu går vi inte vilse längre. Idag lyxade vi till det med rulltårta som vi åt i sängen framför en massa vänneravsnitt, life is good. Men ligga och ruttna kan man ju inte göra så vi hängde även lite i stan och suktade efter alla kläder som vi ska inhandla när vi får pengar, och sedan hängde vi (som vanligt) i hamnen. Igår kom en polis på häst och sa åt oss att vi inte skulle gå mitt ivägen för kronprinsen skulle komma. Så där stod vi i en folksamling och väntade på prinsen, då började en massa skumma gubbar på ett hus (borg) spela instrument i otakt och vi fattade noll. Kronprinsen kom aldrig och när "musiken" var slut strömmade alla in i huset och vi stod kvar. Imorgon är det party och vi har ingen aning om vad som väntar oss, finns inte mycket för 18-19-åringar. Idag har jag försökt klippa Moas hår, men det misslyckades pga dålig sax (; Gissa vad jag hittade under lakanen i sängen nyss.... mitt försvunna sim-kort som jag ägde i en dag. Tummen upp, nu har jag två norska nummer! 
Bloggen börjar bli stor i Norge, så vi är ganska trötta på alla paparazzis som springer efter oss hela tiden. KAN VI INTE BARA FÅ LEVA VÅRA EGNA LIV!!!


bye kapaow

Klockan är 17.33 och vi sover middag. Norgelivet tär på en. Vi är ute hela dagarna och bara går och går och går, och vid dagens slut är benen döda. Pasta och biff står på menyn varje dag till lunch och middag tills biffarna mamma packade med oss tar slut. Vi börjar bli trötta på det. Moa drömmer om att få äta våra pastasåser, men eftersom jag är mannen i vårt förhållande så säger jag nej, vi firar med pastasås när vi lyckats få jobb. Vi har redan nu slösar bort pengar på vita papper men också på borttappat simkort, det går bra för oss. Vi har försökt registrera våra norska telefonnummer i tre dagar nu men eftersom telenor suger så fungerar det inte, allt vi hör är den dumma telenortanten som pratar på norska. Igår blev vi fast beslutna om att få jobb på Kiwi, bara för att kunna ha illgröna kläder från topp till tå. Lika snabbt som hoppet var där försvann det. Norgehumöret vänder lika snabbt som vädret här, och när allt ser mörkt ut så tittar solen fram igen, och då får man höra: "Vi tränger folkk", det är lycka! Mcdonalds here we come! Vårt nästa mål. Moa sover, och jag ska gå och ringa dumma telenortanten. Sen ska jag väcka Moa som hämnd för att hon ständigt puttar mig ur sängen på nätterna, tror det är min kudde hon vill åt.


day one

Det har nu gått lite mer än ett dygn sedan vi kom fram i Norge men trots det har jag redan lärt mig en hel del som jag tänkte dela med mig av:

Man åker inte genom höga berg för att komma till Oslo. Rulla aldrig din hundrakilos väska upp för en lång backe så att känseln i händerna försvunnit. Släng vinterjackan i väggen. Glöm inte kudde och täckte (Pik till Travel-Moa). Säg inte att du är yr (=kåt). Fråga inte om din bank-dosa fungerar här. Vissla inte vid älvsbron (visselpipa funkar bra), om du gör det så akta dig för att få bark. Spårvagnarna stannar inte i övergångsställen. Oslo ÄR stort. Gå inte vilse i Grönland, då hittar du aldrig hem. Det tog mig och Moa 2 timmar att hitta ut. Trykk = Dra (Tryck alltså inte på dörren). Min norska är grym. Jag smälter in som fisken i vattnet.

Imorgon blir det nya äventyr och vår första intervju. Det ska bli spännande, frågan är dock om vi hittar hem igen efter dagens vilsevandring. Har aldrig varit så lycklig över att se ett gym.


20 hours to go

Om tjugo timmar sitter jag och Moa på bussen påväg mot äventyr...


friendship

Precis hemkommen från en mysig häng-kväll med Lisa, Lovis och Beccs. Det blev en stor familjepizza att dela på, chips och massa godis, perfekt enligt mig. Då vi så sällan hittar tid då alla kan vara, inte ens denna gång gick det, så finns det alltid så mycket att ta igen och vi kan prata bort nätterna. Imorgon vankades det dock jobb för vissa, så vi åkte hem skapligt. Vid Löfstad slott såg jag och Lisa spöken (även kallat dimma), så vi skrek och blev rädda, och vi såg fler spöken på vägen hem till Sörping. Nu ska jag sova och vänta på nattsamtal och prata i sömnen.


RSS 2.0