Sista november

Moa är här för att stanna.. en månad i alla fall! Rekord! Ikväll har vi catchat upp! Älskar när Moa är hemma, finns nog ingen som känner mig så bra som hon. Jobbigt bara att hon måste upptäcka världen hela tiden. Inte avundsjuk alls, gillar att sitta o plugga i vinterrusket isället för att vara på en varm strand. Kasper hade bakat tårta som vi fick äta, Moa är laktosintolerat så jag fick två bitar, lyllos mig, dock smakade den av någon konstigt anledning lite fisk? Bara att äta och se glad ut! Imorgon är det första december, nästan så man borde gå och lägga sig med en gång då det blir en tidig uppgång, julkalendern kl. 07.15 får vi inte missa! Jag tror på julkalendern iår! Det är nog precis vad jag ska göra nu, somna till en film. Kanske vaknar man upp till att det snöar? Känns lite så. Hoppas dock inte på det, bussarna och tågen får gärna åka som de ska fram till den 21 december, då behöver jag inte pendla längre. Då, kl 12.00 får det börja snöa för min del! Och vi får en vit jul.. PERFEKT!
En regning dag för några år sedan. Vi var redo.
Ett tag var fiolerna våra bästa vänner.
Kan vara världshistoriens fulaste bild, men den bjuder jag på!

Collide

Önskar att det var lätt att bara glömma och gå vidare, men det är inte så lätt som det är sagt. Kan bli lagom frustrerad på det här. Det bästa man kan göra är att fokusera på allt positivt som händer och som man har. What goes around, comes around, så jag försöker i alla fall vara den bästa jag kan vara.


What to do?

Det värsta jag vet är val, osäker på att det finns någon mer omständig människa än mig. Kan stå i omklädningsrummet i evigheter utan att bestämma mig, jag hatar att plocka tomater eller äpplen i affären för jag har problem med att välja, som ni förstår har jag det väldigt jobbigt. Problemet jag har just nu är att jag är väldigt osäker på om det är ekonomi jag vill hålla på med, men vad vill jag i så fall göra istället? Jag börjar nog bli lite knäpp av det här.

Första advent..imorn

Imorgon är det första advent och självklart har vi förberett oss här hemma. Julstakar och julstjärnor är uppe, vi har pysslat och gjort fina änglar, julgranar, och tomtar! Igår så hittade vi en kartong här hemma som vi förvandlade till ett litet hus! Puss på bästa Patricja och Kapi! <3

Väntar...

Ne nu tycker jag faktiskt att min familj får komma hem. Här har man gjort en jättegod lax-och skaldjurssoppa OCH bakat bröd till men inte kommer någon för det. Bordet är dukat och ljusen är tända, jag är hungrig och det är lite väl tomt runt bordet. Jag väntar i 10 minuter till, sedan tycker jag faktiskt att jag får börja.. Ikväll har jag bestämt att jag vill se Elf! Den har jag längtat efter! Har haft en busy-vecka, mycket matte, overallsfixnings och pizzakväll med Emma och Frida, Lisa kom hem från Umeå så då träffades vi tjejer och lagade världens godaste skaldjurspasta hos Lisa, massa prat, massage och sleepover! Ne ni, nu börjar mitt tålamod ta slut. Maten kallnar faktiskt......

Lördagsmys

En dag med mig själv kan se ut såhär. Jag vaknar, sent för ovanlighetens skull (9.30), jag går in på tv4play där jag hittar mitt nya favoritprogram, Extreme makeover weightloose, människor som väger över 200 kg som försöker bli smala på ett år, gråter till varje avsnitt. Sedan tar jag upp mina böcker, försöker plugga lite matte. Mamma går till jobbet. Jag går ut och springer i 1 h i solljus. Försöker få hit någon som vill leka med mig utan resultat. Så poppis var man idag. Så jag städar istället köket, hallen och vardagsrummet. Moppade t.o.m. då har man städat på riktigt. Känner mig fortfarade rastlös. Sätter mig framför tvn, ser ett vampirediaries avsnitt. 4 timmar senare hittar jag en hemsida på internet där jag kollat på 5 avsnitt till, en godispåse samt lite benochjerrysglass har jag förbrukat!
'
Wouldn't life be perfect if, Monday mornings were fun, junk food didn't make you fat, girls didn't cause drama, boys were'nt so confusing, nothing was regrettable, you didn't ever lose the people you love, friendships didn't fade, and goodbyes only meant till tomorrow."

Pimp the book

Boken får följa med mig till tentan så jag pimpade den lite...

Five days to tenta

Tror jag fått plattrumpa och gått upp några kilo eftersom det enda jag gör om dagarna är sitter! Från att klockan är 6-20 rör jag mig bara till och från bussen, och därefter sitter jag och pluggar, hela dagen. Vi får inte glömma att jag faktiskt också går till studentköket och värmer min mat, och sedan går jag tillbaka till min plats igen. Igår blev vi klara med kära Intertrade AB-bokföringen o bokslutet! Ni anar inte lyckan man kände när man såg att det stog OK på kassaflödesanalysen, det är lycka på riktigt efter 2 dagars arbete med att få den att stämma. Äntligen har jag tid till att tentaplugga, så det blir både att öppna och stänga biblioteket de närmsta dagarna. Ne ni, förlåt för denna dystra stämning jag tillför i bloggen. Nåt kul? Såg en kändis idag, en radiopratare från Linköping, coolt? Jag stod upp lite för tidigt på tåget utan att hålla mig fast och ramlade! Har ätit god sallad idag på stan med Emma, hittat finaste inredningaffären och fått ett flertal snilleblixtrar, dagens bästa tror jag faktiskt!

Alla helgons dag

En riktigt mysig helg har det varit. I lördags tog jag och mamma en sväng förbi kyrkogården och tände lite ljus på pappas grav, måste säga att det var himla vacker stämning där, med alla människor och ljus som lyste överallt! Kvällen tillbringade jag i centrum, Kimstad centrum, där vi firade kära Amanda Israelsson som fyllt år! Sedan har vi även fått en besökande katt här hemma. Varje morgon när man öppnar dörren springer den in och strör runt lite i huset och sedan går den ut igen. Ibland även flera gånger om dagen lyckas han smita in. En av grannarnas katter, men han är jättevälkommen hit med!

Pluggheest

Blev godkänd även på min andra kurs, det är lycka det! Imorgon ska jag och min grupp kötta bokslut, och nästa vecka kommer jag vara dränkt i mina böcker och tentaplugga. Den här veckan var tanken att jag skulle börja träna igen, en springtur har jag lyckats klämma in, med Kasper cyklandes bredvid mig, blir lite roligare så. Nu är det sovdags, imorgon går bussen 6.05, alldeles för tidigt.

Once upon a time..

Det var en gång två tjejer som fick för sig att de skulle flytta till Norge. Året var tvåtusentio och sommaren hade precis tagit slut. Tjejerna hette Moa och Cathrine. Moa ville samla ihop pengar till en asienresa och Cathrine var uttråkad men ville gärna tjäna in en slant hon med. Så det var bara att trycka ner sitt liv i en väska och sätta sig på Swedbus. Jag paxade platser och Moa lastade in väskorna i bussen, ja ni ser hur glad hon var över det.
Taggade var vi och det var bara att ge sig ut på Karl Johan och dela ut CV:n.
Trötta kom vi hem. La oss i vår kära luftmadrass med älskade biffen och nudlarna och lite vänner-avsnitt. Inte visste vi då att snart Norge-depressionen skulle ta vid. (När man varit arbetslös i mer än 3 dagar) P.s. handdukarna bredvid mig föreställer Moas kudde eftersom smarta tjejen glömde ta med det, OCH täcke.
Sådana följde med oss väldigt ofta i dessa mörka tider.
Självklart hann vi även med lite sightseeing under våra två arbetslösa veckor, något som känns som en evighet i Oslo. Bland annat många kvällar på akerbrygge vid hamnen, "dublin", operahuset och vildmarken!
Eftersom det är 20-årsgränd överallt och vi endast var 19 då försökte vi hitta ett ute-ställe med 18-årsgräns. Det slutade med att gick med kartan i hand, gick vilse över hela oslo i klackar och avslutade kvällen på donken! Fint!
Annars var mat ett väldigt stort intresse för oss, även fast vi inte lagade något avancerat, dvs massa pasta och köttbullar/fiskpinnar typ varje dag i för lång tid. Ja, det fanns en anledning till att vi gick upp 7 kg var på 4 månader haha. Korvätartävling, jag mot Kim. Jag åt åtta. Förlorade med en korv.
Köttbulle pizza? Fet en också.
En dag fick vi för oss att baka eget bröd då vi tröttnat på firstprice bröd med sylt på. Resultatet blev detta, ja, man är inte så smart när man tror att jästen är frön som man ska strö över degen...
Sedan började jobbdagarna på H&M och det var bara att tvinga sig upp, klä på sig och laga frukost för två. Ja, jag var ju den som fick laga frukosten, gröt och äta själv eftersom Moa tyckte jag smaskar för mycket. Så vi fick helt enkelt äta frukost i skift.
Några av Moas dagens outfit:
Sedan träffade vi vår Oslo-family, fina Sofia och Jennie. Många middagar, myskvällar och spårade kvällar.
Tur var väl det för nu kunde någon hjälpa oss äta upp 3.5 kg choklad. Sa jag att det inte finns nåt stopp på mig och Moa?
På jobbet fann vi även våra älskade brass-monkeys! Mathildorna.
Självklart var vi king på jobbet, att packa varor på H&M och blev "befodrade" till att jobba på fucking mailorder haha. Det betydde en dödsgång på en 90-väg, en timmes resa, sura tanter, en irriterande ringklocka och en massa spring. Vi bockade och bugade.
Sedan kom dagen vi alla fruktat. Dagen Moa flyttade hem för att åka på sin asien-resa. Jag överraskade henne med en hejdå-middag, glass o pannkakor. Lite det bästa vi visste. Och när hon flyttade betydde det att jag inte längre behövde sova på min 2½ rad på luftmadrassen, men gjorde det ändå. Ingen som surar när man kommer hem från jobbet för att hon inte fått i sig någon mat! Norge var sig inte likt, men ändå började ett helt nytt kapitel i mitt liv men det tar vi en annan gång.

RSS 2.0